Inrichten van jouw kinderkamer
/
/
Inrichten van jouw kinderkamer

Inrichten van jouw kinderkamer

Handige tips & inspiratie om de kinderkamer helemaal in stijl in te richten

Eindelijk is het zover; na de slapeloze nachten is jouw kleintje toe aan de volgende fase in zijn leven. Daar hoort uiteraard ook een upgrade van zijn eigen kamer bij. Tegenwoordig hoeft het allemaal niet meer blauw of roze te zijn. Wat dacht je van geografische vormen op de muur, hippe muurverf, muurstickers en meubels speciaal voor kinderen. In dit blog geven we je inspiratie om jouw kinderkamer helemaal van deze tijd te maken. Ook geven we enkele handig tips voor het inrichten van de kinderkamer.

Van babykamer naar kinderkamer

Begon je baby in zijn eigen wiegje, nu hij de babytijd ontgroeid is ligt hij waarschijnlijk al enige tijd in zijn eigen ledikant. Maar ook uit het ledikantje zal hij groeien. Sommige kinderen gaan vanaf hun 2e of 3e verjaardag al over naar een groter kinderbed, anderen wachten daar nog mee omdat het ledikantje nog prima past. Je kunt ook kiezen voor een doorgroeiledikant, zodat je de overgang soepeler maakt.

Hoe dan ook; het hangt van jouw kleintje af wanneer hij ergens aan toe is. Daar stem je de inrichting van je kinderkamer dan ook op af. Is er veel speelgoed in de kinderkamer? Overweeg dan om een mooi opbergmeubel te plaatsen. Gebruik je de commode niet meer? Vervang deze dan door een mooie kast of tover de commode om tot kast. De overgang van babykamer naar kinderkamer hoeft niet ineens, je kunt het stapje voor stapje doen. Net zolang totdat jij maar vooral jouw kleine tevreden is!

Handig meubels voor in de peuterkamer

Had je voor je baby een hele lijst met zaken die je persé nodig bent. Nu je kleintje de peuterleeftijd heeft bereikt, heb je lekker de vrijheid. Kies zaken die jezelf mooi vindt of vraag je eigenwijze peuter hoe hij erover denkt. Om het wel praktisch te houden zou je in ieder geval kunnen denken aan onderstaande meubels:

Grote kleding kast

Uiteraard groeit jouw kindje. De kledingmaten worden dus ook groter, waardoor je meer ruimte nodig hebt voor alle kinderkleding. En al het speelgoed moet ook zijn plekje krijgen, want volgens jouw peutertje wordt overal nog mee gespeeld. De commode zal te klein voor alle spullen zijn, dus het is aan te raden om een grote kledingkast in de kinderkamer neer te zetten.

Groter bed

Is jouw kleine al een echte klimmer? En vind je hem ’s ochtends regelmatig naast zijn ledikant te spelen op het tapijt dan dat hij nog lekker ligt te slapen? Dan weet je dat het tijd is voor een groter bed. Je kunt gaan voor een peuterbed maar je kunt ook direct doorschakelen naar een eenpersoonsbed.

Waar moeten de meubels aan voldoen?

Kindermeubels mogen geen scherpe randen en hoeken hebben. Het is ook erg belangrijk dat een meubel stevig en stabiel staat en niet kan wiebelen. Daarnaast moet een meubel gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden, want de vieze vingertjes komen overal. Materiaalkeuze is dus belangrijk: ga je voor die toffe leren bekleding of toch voor het gemakkelijke kunststof? En kies je kleden, lakens en kussen van wol of iets wat gemakkelijk bij alle was in de wasmachine kan? Het is jezelf om te bepalen of je gaat voor mooi, gemakkelijk of een combinatie van beide!

Hoe zorg je voor een veilige kinderkamer?

Dat jouw kindje een mooie kamer krijgt is belangrijk. Maar nog belangrijker is het feit dat de kinderkamer veilig moet zijn. Hoe zorg je er voor dat je de veiligheid waarborgt in jouw kinderkamer?

  • Stopcontacten: uiteraard begin je met het afdekken van de stopcontacten. Zo zorg je er voor dat jouw kindje zijn vingers niet in het stopcontact kan stoppen.
  • Kastdeuren: heb je kastdeuren die gemakkelijk open en dicht kunnen? Plaats dan een beveiliging op de deuren, zodat alleen jij de kast kunt openen.
  • Open ramen en deuren: als op de kinderkamer ramen en deuren open kunnen, let er dan op dat je kleine niet via meubels of andere dingen naar het open raam of naar de open deur kan klimmen.
  • Traphekje: zorg voor beneden en boven aan de trap voor een traphekje. Zo voorkom je dat jouw kleintje van de trap valt.
  • Rookmelders: ook al is het dit jaar verplicht, lang niet iedereen heeft rookmelders in huis. Het is echt van belang dat je op de verdieping of in de kinderkamer zelf, een rookmelder ophangt.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.